Szakácsok titkos receptjei

Ebben a blogban a budai Horváth Étterem szakácsai felfedik a titkot, hogy miktől lesznek az ételek olyan finomak. Nem csak recepteket, hanem díszítési és tálalási tippekkel is ellátják az Olvasókat!

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Barna sörben párolt marhasült kapros túrógombóccal

2011.03.24. 13:10 Szakács1

 

Ez a fogás vendégeink körében nagy sikert aratott. A barna sörben párolt marhasült egy kiváló ínyencség, csak kicsit időigényes az elkészítése! Mivel azonban ennyien szeretik, és az új étlapunkon már nem jutott neki hely, így most megosztom Önökkel, hogy otthon is el tudják készíteni.

 Hozzávalók 4 személyre:

  •  1 kg marhacomb
  •  0,5 kg vöröshagyma
  • 10 dkg cukor
  •  2 üveg barna sör
  •  3-4 szelet kenyér
  •  3-4 csipet só

 

Körülbelül 1 kg-os marhacombot a megfelelő méretű lábosban nagyon forró olajon elősütöm, hogy kérget kapjon. Közben sóval besózom minden oldalát, és „őzike barnára” pirítom. Ha szép a színe, kiveszem a lábosból. A visszamaradt zsiradékban a megpucolt, majd karikára vágott vöröshagymát lepirítom. Teszek bele körülbelül 2-3 evőkanál cukrot, és addig pirítom, amíg aranysárga nem lesz. Ha elkészült, akkor visszateszem bele a húst, és felöntöm barna sörrel. Nem kell bele prémium minőségű, jó bele az erős közepes minőségű is. Annyit öntök bele, hogy ellepje, majd lefedem. Kis lángon 3-4 órán keresztül főzöm. Előfordulhat, hogy hamarabb megpuhul, ez marhától függ. Érdemes félóránként megnézni milyen állagú a hús, méghozzá úgy, hogy egy húsvillával megbököm, és ha már könnyű beleszúrni és kihúzni, akkor készen van a marha.

A vajpuha húst kiveszem a főzőléből. Készítek pirítóst körülbelül 3-4 szeletet. Ha lehet, jobban piruljon meg, mint ahogy kellene. Ezeket beleteszem a főzőlébe, és ha kellőképpen szétáztak benne, akkor egy botmixerrel az egészet összeturmixolom. Ha szükséges sózom, majd a felszeletelt húsra öntöm. Végül kapros túrógombóccal tálalom.

 

Kapros túrógombóc

 Hozzávalók:

  •  1 kg túró
  •  6 darab tojás
  •  20 dkg búzadara
  • 1 csokor kapor
  • 1 csipet só

 

A túrót egy edényben áttöröm. Hozzáadok 1 csokor megmosott, majd finomra vágott kaprot, egy csipet sót, 6 tojást és 20 dkg búzadarát.  Jól eldolgozom, és a masszát negyed óráig a hűtőben pihentetem. Ezután vizes kézzel gombócokat formázok belőle, és a forrásban lévő sós vízbe teszem őket. Ha feljönnek a gombócok a víz felszínére, akkor megfőttek a gombócok. Készen is van a köret a barna sörben párolt marhához!

 

 

Reméljük Önöknek is annyira fog ízleni ez a fogás, mint törzsvendégeinknek!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://titkosreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr782767804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása