Szakácsok titkos receptjei

Ebben a blogban a budai Horváth Étterem szakácsai felfedik a titkot, hogy miktől lesznek az ételek olyan finomak. Nem csak recepteket, hanem díszítési és tálalási tippekkel is ellátják az Olvasókat!

Friss topikok

Licenc

Creative Commons Licenc

Lerántjuk a leplet!

2011.02.03. 11:39 Szakács1

Kedves Olvasók!

Mint ahogyan az a blog címéből is látszik, szakácskollégámmal azt vettük a fejünkbe, hogy lerántjuk a leplet az éttermi ételekről. Akárcsak a bűvészeknek, a szakácsoknak is vannak „bűvész trükkjeik”, azaz titkos receptjeik.

Ebben a blogban meg szeretnénk osztani az Olvasókkal, hogy mik azok a fortélyok, amiktől az ételek finomabbak egy étteremben. Nem kell aggódni, nem csak bonyolult ételek elkészítését fogjuk leírni, hanem egyszerű fogásokét is, mint a főzelékek vagy előételek.

Azt szeretném előre elmondani, hogy ne nagy csodákra számítsanak, hiszen lehet, hogy csak egy csipet fűszer az, amitől a húsleves ízletesebb lesz, mint amit otthon megszokott. Igyekszünk az ünnepeknek megfelelő ételek megosztani Önökkel. Azonban amíg eljön az első ilyen alkalom, azaz a Húsvét, addig bevezetjük Önöket az alapokba. Például, hogy hogyan készül a rántás, a habarás, vagy hogyan mérjük ki a hozzávalókat, ha nincsen mérlegünk. Készítünk húslevest, halászlét, jó kis marhapörköltet, tiramisut, csoki mousset, fánkot, muffint és pogácsát. Továbbá lesznek vad- és vegetáriánus ételeink. A többi meg legyen meglepetés :)

A bejegyzés trackback címe:

https://titkosreceptek.blog.hu/api/trackback/id/tr172635497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása