Kedves Olvasók!
Mint ahogyan az a blog címéből is látszik, szakácskollégámmal azt vettük a fejünkbe, hogy lerántjuk a leplet az éttermi ételekről. Akárcsak a bűvészeknek, a szakácsoknak is vannak „bűvész trükkjeik”, azaz titkos receptjeik.
Ebben a blogban meg szeretnénk osztani az Olvasókkal, hogy mik azok a fortélyok, amiktől az ételek finomabbak egy étteremben. Nem kell aggódni, nem csak bonyolult ételek elkészítését fogjuk leírni, hanem egyszerű fogásokét is, mint a főzelékek vagy előételek.
Azt szeretném előre elmondani, hogy ne nagy csodákra számítsanak, hiszen lehet, hogy csak egy csipet fűszer az, amitől a húsleves ízletesebb lesz, mint amit otthon megszokott. Igyekszünk az ünnepeknek megfelelő ételek megosztani Önökkel. Azonban amíg eljön az első ilyen alkalom, azaz a Húsvét, addig bevezetjük Önöket az alapokba. Például, hogy hogyan készül a rántás, a habarás, vagy hogyan mérjük ki a hozzávalókat, ha nincsen mérlegünk. Készítünk húslevest, halászlét, jó kis marhapörköltet, tiramisut, csoki mousset, fánkot, muffint és pogácsát. Továbbá lesznek vad- és vegetáriánus ételeink. A többi meg legyen meglepetés :)